Logo Universiteit Utrecht

Erfgoed en Publieksgeschiedenis Lab

Nieuws

Video 35 jaar Savannah Bay

In november 2019 bestond boekwinkel Savannah Bay vijfendertig jaar. Dat vierde ze het afgelopen jaar met verschillende projecten en evenementen met het thema Transforming Stories. Het jubilemboek over de geschiedenis van Savannah Bay werd gepresenteerd tijdens de jubileumavond Transforming Stories in Tivoli op 6 november.

Tijdens Transforming Stories werd ook een korte film over de geschiedenis van de winkel vertoond, gemaakt door Femke Niehof (afdeling Communicatie UU) en Suzanne Balm (stagiaire Savannah Bay). Zij interviewden de afgelopen maanden allerlei mensen, waaronder Huisman, die vertelden wat de winkel voor ze betekent en hoe ze de waarde ervan voor Utrecht zien. Savannah Bay: Waar verhalen samenkomen is zowel een introductie tot de bewogen historie van de boekwinkel als een vertrouwd verhaal met en voor bekenden van Savannah Bay.